Sonbaharda hafta sonu tatili için keyifli seyahat rotaları

Günümüzde insanların büyük kısmı şehirlerde yaşıyor. Yoğun iş hayatı ile birlikte modern dünyanın başka stresleri de şehir hayatını zorlaştırınca, doğayla iç içe geçirilecek sakin bir vakit çoğu insanın rüyası oluyor. Tüm bu stresten uzaklaşmak adına ise kısa bir hafta sonu tatili için çoğumuz en küçük bir fırsatı dahi kaçırmamak istiyoruz. Biz de birkaç seçenek sunabilmek niyetiyle sonbahar aylarında hafta sonu tatilini doğa ve tarih ile iç içe, keyifli ve verimli geçirebilmeniz için size seyahat önerileri hazırladık. 

1- Ayvalık’ın eski sokaklarını adımlayın

Eski bir Rum şehri olan Ayvalık seyahat etmeyi sevenler için gezilmesi, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlere yakınlığı, kısa bir hafta sonu tatili için Ayvalık’ı cazip hale getiriyor. 

Buraya geldiğinizde Cunda’nın sokaklarını dolaşmayı ve bol ‘like’ alacak fotoğraflar çekinmeyi, kasabanın kedilerini sevmeyi ve beslemeyi, Şeytan Sofrası’nda gün batımını izlemeyi ve ardından Ayvalık tostu yemeyi unutmayın. Ayvalık sonbaharda sunduğu masalsı atmosferde huzur dolu bir hafta sonu tatili için en iyi adreslerden biri. 

ayvalık2- Assos’ta manzaranın keyfini çıkarın

Tarihin eski şehirlerinden olan Assos, iki günlük hafta sonu tatili için dinginleştirici etkiye sahip iyi bir tercih. Oksijeni bol, şehir gürültüsünden uzak sakin bir yer olan Assos tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış. Meşhur filozof Aristo da ünlü felsefe okulunu Assos’ta kurmuştur. 

Bugün Behramkale köyü olarak da bilinen Assos’a geldiğinizde taş evler, lahitler, agora gibi birçok kalıntılarla birlikte Athena Tapınağı’nı muhakkak ziyaret edin. Eşsiz Ege denizi manzarasına karşı antik tiyatroda kendinize bir müzik açın ve sonrasında şehrin kalıntıları arasında yolculuğa çıkın.

assos3- Sındırgı’da doğayla iç içe havuz keyfi

Şehirden uzak doğa ile iç içe sakinleştirici kısa bir hafta sonu tatili arayanlar için Sındırgı sıcak ve samimi bir tercih oluyor. Doğal güzelliği ve kaplıcalarıyla öne çıkan Balıkesir’in Sındırgı yöresi dört mevsim termal keyfi için ideal mekanların başında geliyor. 

Sonbahar renkleri arasında göl manzaralı sıcacık bir havuz keyfi ile Obam Termal Resort Otel ve SPA’da bol oksijenli bir hafta sonu tatili tüm ailenize iyi gelecektir. 

termal havuz4- Kapıdağ’da mavi ve yeşilin her tonuyla dolu bir hafta sonu

Marmara Denizi’nin güney kıyısında yer alan ve Erdek yöresini içine alan Kapıdağ Yarımadası, mübadele dönemine kadar çoğunluğu Rum köylerinden oluşan girintili bir coğrafya. Bir yanınıza zeytin ağaçlarını diğer yanınıza denizi aldığınız güzel bir rota üzerinde ilerlerken eşsiz koyların her birinde bir köye denk geliyorsunuz. 

Yaz aylarında deniz keyfi için iyi seçenekler arasında olan Kapıdağ koyları, bisiklet turu, kamp ve doğa yürüyüşü için tercih edilebilir. 

kapıdag5- Misya yolunda yürüyüş yaptınız mı?

Anadolu coğrafyası tarihi zenginlik açısından dünyanın en önde gelen bölgelerinden biri. Biz de yaşadığımız toprağın kıymetini daha iyi anlayabilmemiz için size öneriler hazırlıyoruz. Bunlardan biri biri de Misya yolu. 

Bugün Balıkesir, Bergama, Bandırma ve Bursa ilinin batısını içine alan bölgeyi kapsayan Misya, son zamanların popülerleşen yürüyüş rotalarından biri. Bursa’nın Misi ile Gölyazı köyleri arasındaki yürüyüş ve bisiklet rotaları Misya coğrafyasında hafta sonu sakinliği için iyi bir başlangıç. 

misyayolu6- Karacabey longoz ormanlarını görün!

Longoz ormanlarına hiç yolunuz düştü mü? Eğer cevabınız hayır ise size ulaşımı kolay bir hafta sonu kaçamağı olarak Karacabey’i öneriyoruz. Susurluk nehrinin Marmara Denizi ile buluştuğu nokta Türkiye’nin ender longoz ormanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Kuş meraklıları için adeta bir cennet sayılabilecek olan bölgede kamp için uygun alanlar da bulabilirsiniz. Doğaseverler için muhakkak görülmesi gereken yerlerden.

7- Bergama’da tarihe kısa bir yolculuk

Sadece Misya bölgesinin değil tüm tarihin en önemli kentlerinden birini keşfetmeye ne dersiniz? Termal sağlık açısından eski dünyanın büyük merkezlerinden olan Bergama aynı zamanda meşhur kütüphanesi ve önde gelen düşünürleri ile tarihe yön vermiş bir şehir. Bergama’nın, ismini parşömen olarak bildiğimiz kağıda ismini verdiğini biliyor muydunuz? 

Akropole çıkıp, dik bir yamaca dayanmış antik tiyatro da manzaranın seyrine varmadan, büyük Trajan tapınağını, kalın surları ve antik Mısır tanrıçasına adanmış tapınağı görmeden dönmeyin.

bergama8- Kaz Dağları’nda efsanelerin izinde bir hafta sonu

Troy efsanelerini hepimiz biliriz. Kaz dağlarının (eski ismiyle İda dağının) eteğindeki destansı mücadelenin hikâyesine kısa bir yolculuk, sizi bugünün şehir yaşantısından biraz uzaklaştıracaktır. Sonbahar renkleriyle süslenmiş Kaz dağlarının temiz havasını soluyarak yapılacak bir yürüyüş emin olun sizi daha dingin hale getirecektir. 

Adatepe köyünde eski taş evlerin arasında bir bardak çay içerken Kaz dağına ismini veren Sarıkız efsanesini dinlemeyi de unutmayın. Kaz dağlarında geçireceğiniz oksijen dolu bir hafta sonunu asla unutamayacaksınız. 

9- Hisaralan travertenlerini keşfedin!

Pamukkale travertenlerini hepimiz duymuşuzdur. Peki Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki Hisaralan travertenlerini keşfetmeye ne dersiniz? Obam Termal Resort Otel ve SPA’da sıcacık bir kaplıca tatiline traverten gezisini de ekleyerek hafta sonu tatilini daha zengin ve keyifli hale getirebilirsiniz. 

Mücadeleci bir doğasever iseniz bisikletinizi alıp bir rota belirleyerek tabiatta turlamak iyi gelecektir. Sındırgı doğası bisikletinizle kısa bir yolculuk için uygun alanlara sahip. Obam Termal Otel yer aldığı konumu ile bunun için ideal noktalardan biri. Bisikletiniz yoksa dahi sorun değil, doğa ile iç içe fikriyle yola çıkan Obam Termal’in misafirlerine sunduğu hizmetlerinden biri de bisiklet imkanı. Otelden kiralayacağınız bisiklet ile ister Çaygören barajı kenarında, ister kızılçam ormanlarıyla sarılı yollarda tur yapabilirsiniz. 

termal otel bisiklet turutermal suyumuz